08. juli 2017
https://www.mitbarnssprog.dk/apps/

LearningByPlay genudgav i sommeren 2017 deres læseapp ReadingKidz. Der er tale om en komplet visuel forandring, hvor læse- og stavtræningen nu suppleres op af moderne rene linjer som guider børnene igennem de individuelle spil.

Fra starten er det muligt at tilknytte tre forskellige profiler, hvorefter man kan købe sig til flere pladser. At hvert enkelt barn har sin egen profil som gemmer udviklingen og diverse indstillinger, giver en dejlig individuel oplevelse for hvert barn, og det er nemt for de voksne at følge med i udviklingen.

I appen findes der fire niveauer, hvor det selvfølgelig er oplagt at starte med det laveste niveau hvorefter man arbejder sig opad. På hvert niveau arbejder man med forskellige emnebokse, som er bygget op over overkategorier som dyr, legetøj, handlinger og frugt. Emnerne ændrer sig lidt afhængig af niveau, hvor eksempelvis bogstaver ikke er til stede på alle niveauer.

De enkelte emnebokse gennemgås forskelligt afhængigt af niveau, hvor vi starter med læsekort og ender med at stave selvstændigt. Der er altså tale om nogenlunde samme rækkefølge som i skolen, og på hvert niveau er der masser af emnebokse at gennemgå inden man går videre til det næste niveau. Ordene bliver også længere og længere, så vi bevæger os altså på alle måder videre i læse/staveudviklingen.

Hvis man i løbet af den enkelte emneboks laver fejl i stavning eller udpegning, bliver det pågældende ord gennemgået igen, bare på et niveau lavere. Det giver altså børnene rigtig gode muligheder for at lære de ekstra svære ord.

For at opnå den bedste læse/staveudvikling er det vigtigt at man øver sig; og gerne hver dag. Det bakker ReadingKidz ekstra op om ved at man efter hver gennemført emneboks kan fodre sine kæledyr. Og hvis de ikke fodres hver dag, ja, så stikker de af. De her kæledyr kan fungere som lige netop den motivation man mangler for at få øvet sig bare en lille bitte smule hver dag.

Som en del af den nye app er layoutet også ændret markant. Farverne er blevet klarere og linjerne er blevet renere, og billederne er endda stadig fantastiske og taler til børnenes eget univers. Hele vejen igennem ledsages man nu også af et lille grønt ansigt, som fortæller alt hvad man skal gøre. Det er en dejlig nærværende måde at komme igennem spillet på.

ReadingKidz’ animationer og layout henvender sig til børnehavebørn og tidlige skolebørn, og hjælper altså læse/staveudviklingen godt på vej. De mange emnebokse og flere niveauer gør appen meget grundig inden for sit valgte område, og den har min klare anbefaling til at øve børns tidlige læse- og staveudvikling.

/ Birgitte Albæk Henriksen – privatpraktiserende talepædagog


03. juli 2017 – ReadingKidz! APK
https://apkpure.co/readingkidz/


28. juni 2017
Small children are much better at learning new things than adults – as long as they are stimulated in the right way

https://appadvice.com/app/readingkidz/1078057621


26. juni 2017
Sandie Corr, 27 år, pædagogstuderende bosat i København

Mit navn er Sandie Corr, jeg er 27 år og pædagogstuderende fra UCC Carlsberg i København. Da jeg søgte nye udfordringer og mødet med en anden kultur, hvor pædagoguddannelsen ikke findes, valgte jeg, at tage min 3. praktik i Sydafrika, Cape Town i 6 måneder.

I løbet af min praktik har jeg undervist på en specialskole i Athlone. Eleverne var i alderen 6-14 år og havde indlæringsvanskeligheder der betød, at de bl.a. ikke har lært af læse. Efter lidt søgen på nettet, fandt jeg denne fantastiske app “ReadingKidz” og begyndte, at bruge den i min undervisning.

Eleverne udviklede deres ordforråd meget hurtigt og gjorde utrolige fremskridt. De kunne sætte ord på ting, som de ikke kunne før. Jeg ser et KÆMPE fremskridt og potentiale hos de elever, jeg har brugt appen med og tror bestemt, at det vil gavne alle børn at bruge jeres app!!! Jeg mener virkelig, at jeres fantastiske app kan gøre SÅ meget for alle eleverne på Mary Harding School.

Samarbejdet med lærerne på specialskolen i Sydafrika har været helt fantastisk, og jeg er stadigvæk i kontakt med skolen, da jeg ønsker at komme tilbage til Cape Town og arbejde.

Jeg vil anbefale “ReadingKidz” til ALLE da appen både passer til børn, unge og voksne med indlæringsvanskeligheder eller andre udfordringer. Appen er helt igennem fantastisk og der ses hurtige fremskridt, da det både er den auditive og visuelle oplevelse brugeren får igennem “ReadingKidz”.

Tusind tak til “ReadingKidz” for denne fantastiske app.
/ Sandie Corr

AfricanKids


01. juni 2017
Darum Børneby, Nørrebyvej 12, 6740 Bramming

Udtalelse fra test hos børnehaven i Darum af Malene Rasmussen

Vi har kørt forløbet 2-3 gange om ugen i 2½ måned. De første uger var det hver dag, men det har ikke været helt så ofte de sidste par uger. Det har været meget spændende og børnene spørger ofte efter at få lov til at lave ReadingKidz. Det er meget positivt.

ReadingKidz ligger ikke på første side på IPaden, så børnene har skullet bladre for at finde den, og 9 ud af 10 gange har de alligevel valgt ReadingKidz, når de frit har måtte spille på IPads.

Efter vi er gået i gang med forsøget, har vi kunnet mærke en større interesse for bogstaver. Børnene vil nu gerne skrive og forsøger somme tider på at læse det skrevne. Jeg har oplevet flere af forældrene til de børn som har været med i forsøget, løbende har fortalt, at de er overrasket over, hvor stor interesse deres barn har fået for at skrive bogstaver.

En af mine kollegaer har fået hendes datter til at købe app’en til hendes søn på 2 år. Datteren har fortalt han er så vild med app’en, at han selv vælger den, når han må bruge IPad.

børnehave-test


25. maj 2017 – Fast Free Apps and eBooks May 25 – 29
Small children are much better at learning new things than adults – as long as they are stimulated in the right way
http://www.theimum.com/2017/05/fast-free-apps-and-ebooks-may-25-29


09. februar 2017 – TV Syd nyheder
Små børn lærer at læse

09. februar 2017 – TV Syd
I godt selskab: Læseapp


25. januar 2017 – Lokalavisen Kolding
Ny app fremmer læselyst: “Vi er bare mødre, der vil gøre en forskel”


27 april 2016 – Ugeavisen Kolding
Vil lære børn at læse gennem ny app: Britta og Gitte er kolleger både i fritiden og på jobbet

Kolding-Ugeavis-Onsdag-27-04-2016-1


April/maj 2016 uge 16 – Børn og Fritid nr. 78 side 7
Lær dit lille barn at læse

Born-og-Fritid3-artikel-april-2016